מובילי שינוי בחינוך – המסלול למצטיינים (בדגש מחקרי) | בית הספר לחינוך

מובילי שינוי בחינוך – המסלול למצטיינים (בדגש מחקרי)

אם עתידכם בעשייה חינוכית וחברתית, במנהל ציבורי, בארגונים חברתיים ואזרחיים, בבתי ספר, בחינוך בלתי פורמלי, ו/או במחקר חינוכי, המסלול הזה הוא בשבילכם!

התואר כולל העמקה מחקרית בזהות, ערכים ועיצוב חזון משותף לחברה הישראלית.

תנאי קבלה

קבלה לשנה א' היא לתלמידים מצטיינים על סמך חתכי הקבלה הבאים: סף ציון משוקלל של 22, או קבלה ישירה על סמך בחינת בגרות (11.5), או קבלה ישירה על סמך ציון פסיכומטרי (700), ועל סמך הצהרת כוונות אישית. תלמידים במסלול חינוך בוגר ראשי (1200) שלא התקבלו למסלול מובילי שינוי בחינוך בתחילת התואר, והצטיינו בלימודיהם בשנה א' יכולים להצטרף למסלול בשנה ב'. נקודת החתך להצטרפות למסלול המצטיינים הינה ממוצע ציונים של שנה א' בחוג לחינוך אשר נופל ב- 10% עליונים של ממוצע הציונים שנה א' של מסלול חינוך בוגר ראשי, ובתנאי שאיננו נמוך מ-90.

מלגות

יחולקו 16 מלגות שכר לימוד בסך 10,000 ₪ לסטודנטים בעלי נתוני הקבלה הגבוהים ביותר שנרשמים וממשים קבלה עד 31.7.2023 בהתאם לנהלי בית הספר לחינוך.

קורסים ייחודיים למסלול

שנה א'

1. מבוא לפילוסופיה של החינוך, קבוצה ייעודית לתלמידי המסלול
  2. לדעת, ללמוד, להבין, לעשות: היבטים שונים על למידה, קבוצה ייעודית לתלמידי המסלול
  3. קריאת טקסטים במחשבת החינוך, קבוצה ייעודית לתלמידי המסלול

שנה ב'

1. סוגיות עכשוויות בחינוך . בקורס ישולבו הרצאות אורח של אנשי חינוך העוסקים בנושאים בוערים בשדה החינוכי.
  2. חדשנות פדגוגית

שנה ג'

השתתפות בהתנסות מחקרית, כולל סדנה מלווה ועבודה סמינריונית (6 נ"ז). לסטודנטים הלומדים במסלול תישמר האפשרות להשתתף בקורס סמינר נוסף של 4 נ"ז וזאת מבלי להגיש עבודה סמינריונית נוספת.

ללומדים במסלול תינתן אפשרות להירשם בשנה ג' לקורסים בתואר שני, בהיקף של עד 4 נ"ז. כמו כן, ניתן יהיה לאפסן קורסים מתוכנית המוסמך "המסלול המואץ לתואר שני".