הכשרת מורים "אקדמיה-כיתה"

לתלמידי לימודי הוראה מתקיימת הזדמנות להשתתף בתכנית חדשנית להכשרת מורים "אקדמיה כיתה".

"אקדמיה-כיתה", היא תכנית חדשה של משרד החינוך שמטרתה לשנות את הליך הכשרת המורים ולקדם מעבר ל"הוראה בצמד" בכיתות הלימוד. מטרת התכנית היא להכניס את התלמיד באופן מלא לחיי בית הספר כהכנה נאותה לכניסה למקצוע ההוראה על כל מרכיביו.

עיקרי התכנית

• הזדמנות להשתתף בתכנית חדשנית להכשרת מורים.
  • סטודנטים מתחייבים להיות נוכחים בבית הספר במשך 12 שעות בשבוע הפרוסות על לא פחות ביומיים השבוע.
  • כל סטודנט עובד בצוותא עם מורה מכשיר בתוך בית הספר.
  • מתוך ה-12 שעות השבועיות בבית הספר כ-7-8 צריכות להיות בפעילות של הוראה שיכולה להיות הוראה בצוותא עם המורה המכשיר, הוראה פרטנית, הוראה לפני קבוצות קטנות, הוראה של כיתה שלמה. שאר הזמן מוקדש לצפייה והשתתפות בפעילויות אחרות של בית הספר כגון פעילות חברתית, טיולים, ערבי הורים, השתתפות בישיבות פדגוגיות ועוד.
  • ההשתתפות בתכנית מתחילה עם פתיחת שנת הלימודים הבית ספרית.
  • סטודנט המשתתף בתכנית בשנה הראשונה בלימודי הוראה יסיים את כל חובות של התנסות בהוראה ויזוכה ב-18 נ"ז בגין שעות ההתנסות.
  • סטודנט המשתתף בתכנית יקבל מלגה נדיבה הממומנת על ידי משרד החינוך.
  • התכנית פתוחה גם לתלמידי שנה ב' בלימודי הוראה.

התכנית של משרד החינוך

שימו לב

• מספר המקומות בתכנית "אקדמיה-כיתה" מוגבל. תלמידים המעוניינים להשתתף באקדמיה-כיתה מתבקשים לסמן את הבקשה הזאת בטופס הרישום המקוון במחלקה ללימודי הוראה.
  • הכשרת מורים אקדמיה כיתה לא מיועדת למועמדים בעלי ניסיון בהוראה של שנתיים לפחות בהיקף חצי משרה בבתי ספר על-יסודיים או בהשכלה גבוהה.