המגמה ללימודים משולבים במדעי החינוך ומסלול אישי למצטיינים (230)

המגמה ללימודים משולבים במדעי החינוך

במגמה זו שני מסלולים המתאימים לקהלי יעד שונים: המסלול האישי למצטיינים והמסלול הרגיל. המסלול למצטיינים מכוון לסטודנטים המעוניינים בקריירה מחקרית והוא בעל מבנה של תכנית אישית. המסלול הרגיל מאפשר לסטודנטים לבחור בין מסלול מחקרי למסלול לא מחקרי והוא בעל מבנה של חטיבות מוגדרות מראש.

המסלול הרגיל

למי?

מטרת מגמה זו היא להעניק לתלמידים השכלה כללית מתקדמת בחינוך. מגמה מאפשרת לסטודנטים להיחשף למגוון תחומי העיסוק בחינוך. המגמה מתאימה במיוחד לסטודנטים המעוניינים להעמיק בסוגיות חינוכיות מפרספקטיבה רחבה ומגוונת. המסלול מתאים גם לעובדי הוראה המעוניינים בתואר כללי בחינוך כהעשרה כללית לעבודתם.

מה עושים עם התואר?

בתום הלימודים, הסטודנטים יקבלו תואר מוסמך בחינוך ויוכלו להשתלב במערכת החינוך הפורמלית והבלתי פורמלית, במשרות במשרדי ממשלה, רשויות מקומיות, מכוני מחקר וארגונים בחברה האזרחית.

מה?

המסלול הרגיל מקנה יכולת אינטגרציה בין תחומים שונים במדעי החינוך ובו-זמנית התמקצעות בתחום ספציפי.

איך?

הלימודים כוללים קורסי חובה בחינוך, קורסי בחירה מתוך שלוש חטיבות וקורסי בחירה כלליים.

שלוש החטיבות

• הוראה, למידה וחשיבה (קורסים במחשבת החינוך ובהוראה ולמידה)
    • ארגון וחברה (קורסים בסוציולוגיה של החינוך ובמנהל מדיניות ומנהיגות בחינוך)
    • תהליכים אישיים ובינאישיים (קורסים בחינוך מיוחד ובייעוץ חינוכי)

המסלול האישי למצטיינים

למי?

המסלול מיועד לסטודנטים מצטיינים בוגרי תואר ראשון בחינוך או בתחומים משיקים המתעניינים במחקר חינוכי ולהכשיר עצמם כמומחי חינוך בעלי ראייה אינטרדיסציפלינרית.

מה עושים עם התואר?

בתום הלימודים, הסטודנטים יקבלו תואר מוסמך בחינוך ויוכלו להשתלב במשרות במשרדי ממשלה, רשויות מקומיות, מכוני מחקר, ארגונים בחברה האזרחית, הוראה ומחקר.

מה?

מסלול המצטיינים משלב רכישה של השקפה בינתחומית על החינוך לצד הנחייה אישית המאפשרת העמקה בתחום ספציפי על פי העדפות ותחום העניין של הסטודנט.

למה?

החינוך בימינו  בעל מטרות מגוונות (שחרור האדם, מימוש עצמי, הנחלת ערכי העבר, רכישת כישורים לעולם התעסוקה ולכלכה הגלובלית) המתקיים בסביבה מגוונת (אתנית, דתית, תרבותית) ובמציאות שמשתנה ללא הרף בעקבות שינויים טכנולוגיים מחייב ראייה בינתחומית המשלבת תחומי דעת שונים בין השאר, פילוסופיה, פדגוגיה, פסיכולוגיה, מדעי הקוגניציה, וסוציולוגיה.

איך?

הלימודים כוללים קורסי חובה למסלול, סיורים בשטח וקורסים בהתאמה אישית שהסטודנט ייבחר בהתייעצות עם המנחה לתיזה בהתאם לנושא התעניינותו ועל בסיס תוכניות המוסמך הקיימות בבית הספר לחינוך, בעיקר במגמות העיוניות (פילוסופיה וסוציולוגיה של החינוך, חינוך יהודי ולמידה והוראה).

מלגות

תינתן לסטודנטים המצטיינים במסלול מלגה ו/או החזר חלקי משכ"ל. בנוסף, תינתן עדיפות לסטודנטים בתכנית להעסקתם כעוזרי מחקר או כמתרגלים בקורסי מבואות.

לכל פניה בנושא המסלול יש לפנות לד"ר ג'וליה רסניק.