תנאי קבלה וסדרי הרשמה | בית הספר לחינוך

תנאי קבלה וסדרי הרשמה

application_small

תנאי קבלה לשנת הלימודים תשפ"ה

הקבלה לתכנית מבוססת על ציוני התואר הראשון והציון בבחינת המתא"ם. קיימים מסלולי קבלה מיוחדים לבני המגזר הערבי והחרדי, ראו פירוט בהמשך.

ציונים

לתואר שני בתכנית יכולים להגיש מועמדות בעלי תואר בוגר בפסיכולוגיה בציון 87 לפחות בלימודי הפסיכולוגיה ובציון כללי בתואר של 85 לפחות. המועמדים חייבים בהצגת ציונים של 42 נ"ז לפחות בעת הגשת המועמדות, בציוני כל קורסי החובה משנים א' ו-ב', וכן בציוני הקורסים שנלמדו בסמסטר א' בשנה ג' לבוגר.

בחינת מתא"ם

המועמדים נדרשים להשתתף בבחינת המיון לפסיכולוגיה, בחינת המתא"ם, המתקיימת בדרך כלל בחודש אוקטובר – פרטים מלאים ניתן למצוא באתר המרכז הארצי לבחינות והערכה.

יכולים להגיש מועמדות רק מועמדים אשר ציונם במבחן המתא"ם הוא 115 ומעלה. הציון בבחינת מתא"ם תקף לצורך הרשמה לחמש שנות לימודים בלבד.

יום ראיונות

הזימונים לראיונות הקבלה נעשים עפ"י מדרג ציוני מבחן המתא"ם ולפי הביקוש הקיים למסלול. כל המועמדים (כולל מועמדים מהמגזר הערבי והחרדי) נדרשים לעבור ראיון לשם הקבלה לתכנית.

תנאי קבלה למגזר הערבי

• תואר בוגר בפסיכולוגיה בציון 87 לפחות

• ציון בוגר כללי של 85 לפחות

• ציון במבחן המתא"ם מ-110 ומעלה

מועמדים המתכוונים להירשם לתכנית המיוחדת למגזר הערבי בתכנית לפסיכולוגיה חינוכית וקלינית של הילד יציינו זאת בטופס הרישום הפנימי. לפרטים נוספים בנוגע לתנאי הקבלה למגזר הערבי יפנו ישירות לרכזות התכנית איילה זיכרמן-לרנר בדוא"ל: huji.klinuchit@gmail.com.

תנאי קבלה למגזר החרדי

• בוגרי מערכת החינוך החרדית בארץ (כלומר, מוסד המוכר ע"י משרד החינוך כמוסד חרדי), ושלמדו אך ורק במסגרת חרדית.
  • בעלי תואר ראשון (בוגר) בפסיכולוגיה ממוסד המוכר ע"י המל"ג. יש לסיים את לימודי הפסיכולוגיה בציון 87 לפחות ובציון כללי בתואר של 85 לפחות.
  • בעלי ציון מתא"ם של 110 ומעלה.

מועמדים המתכוונים להירשם לתכנית המיוחדת למגזר החרדי בתכנית לפסיכולוגיה חינוכית וקלינית של הילד יוכלו למצוא מידע באתר המחלקה לפסיכולוגיה. המעוניינים בפרטים נוספים יפנו ישירות לרכזת התוכנית למגזר החרדי בדוא"ל: psy.haredim@mail.huji.ac.il או לרכזות התכנית איילה זיכרמן-לרנרhuji.klinuchit@gmail.com.

ועדת חריגים:

ועדת החריגים לתכנית פסיכולוגיה חינוכית וקלינית של הילד היא ועדה משותפת עם המחלקה לפסיכולוגיה.

פרטים נוספים ניתן למצוא כאן: ועדת חריגים- המחלקה לפסיכולוגיה

תאריכי הרשמה

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

01.05.2024-25.02.24

להסבר מפורט להרשמה לחץ כאן

הפרטים נוספים או שאלות בנוגע להליך ההרשמה ניתן לקבל במזכירות החוג לחינוך אצל גב' טללית גנץ.
לפרטים נוספים על התכנית או לשאלות בנוגע לתכנית הלימודים ותכנים אקדמיים ניתן לפנות ישירות לרכזי התכנית בדוא"ל.

תחום לימודים תואר ראשון

יכולים להגיש מועמדות בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות בדגש על לימודי פסיכולוגיה.

התחייבות וימי לימודים

תכנית הלימודים בת השנתיים כוללת שילוב בין קורסים עיוניים לבין התנסות מעשית. בשנת הלימודים הראשונה לומדים שני ימי לימודים מלאים (שלישי ורביעי), ונמצאים בפרקטיקום יום בסמסטר א' ויומיים בסמסטר ב'. בשנת הלימודים השניה לומדים הסטודנטים שני ימי לימודים (שלישי ורביעי) ונמצאים בפרקטיקום שלושה ימים בסמסטר א' ויומיים בסמסטר ב'.

סדרי הרשמה

ברמה אוניברסיטאית

תלמידים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית יש לצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות באתר.

ברמת בית הספר לחינוך

באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים חתום בחותמת האוניברסיטה/המכללה בה למד, הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. בנוסף באמצעות מערכת זאת יש לצרף קורות חיים מקצועיים, הצהרת כוונות ומכתב המלצה קלינית ואקדמי:

פירוט מסמכים נדרשים להרשמה

קורות חיים מקצועיים

הנחיות כלליות לכתיבת קורות חיים מקצועיים

הצהרת כוונות

ניתן לנסח את המסמך באופן חופשי בכפוף להנחיות הבאות: המסמך יכלול התפתחות אישית ומקצועית, תיאור והבהרה של כוונות, מטרות ויעדים מקצועיים ואישיים שלשמם בחרת ללמוד לתואר מוסמך בתכנית. מבנה: היקף של עד 500 מילים בשני עמודים מודפסים, ברווח כפול עם שוליים של 2.5 ס"מ מכל ארבעת צדי הדף.

מכתבי המלצה

חובה להגיש שני מכתבי המלצה. מכתב אחד מהשטח על סמך התנסות קלינית או התנסות בעבודה רלבנטית אחרת. מכתב ההמלצה צריך להיות מאיש מקצוע רלוונטי (פסיכולוג, עו"ס קליני, פסיכיאטר וכו') אשר הדריך וליווה את המועמד בהתנסות. בנוסף, יש להגיש מכתב המלצה אקדמי. מכתבי המלצה אקדמיים יש לבקש אך ורק מאיש סגל של אוניברסיטה או מכללה אשר הדריך עבודה סמינריונית או סמינר או עבודה אישית במעבדה, או שהמועמד עבד אצלו בעבודה מעשית או הכרות קרובה אחרת בהיבט אקדמי/מחקרי. עבור שתי ההמלצות, תקופת ההיכרות בין הממליץ למועמד תהיה כשנה לפחות. הנחיות לגבי אופן שליחת  ההמלצות וצירופן לתיק המועמדות, מפורטות במערכת הרישום של בי"ס לחינוך.(האוניברסיטה העברית אינה פועלת עם "מערכת ההמלצות הארצית").

* למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים רשמי, מקורי, חתום, הכולל ממוצע לתואר

מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל

מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל,  מתבקשים להירשם במדור רישום וקבלת תלמידים מחו"ל, ניתן לפנות ליועצים של מדור רישום וקבלה תלמידים מחו"ל למידע נוסף לחצו כאן.

לתשומת לבכם לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.