למידה והוראה (242) | בית הספר לחינוך

למידה והוראה (242)

ma_learing_teaching_small

אודות התכנית

התאמת ההוראה והלמידה למאה ה-21 מחייבת בחינה מחודשת של דמות הבוגר ודמות המורה יחד עם חשיבה רעננה על מבנה בית הספר, תכני הלימוד וגישות פדגוגיות חדשניות. המגמה מאפשרת במה לשאלות סביב פדגוגיות מסורתיות וחדשניות, הבטחותיהן ומגבלותיהן, תוך הבנה שדיון מעמיק בסוגיות אלו מצריך ניתוח מעמיק של מודלים עיוניים, היכרות עם המציאות החינוכית ומחקר אמפירי עדכני. התכנית מכשירה מומחים וחוקרים בהוראה ולמידה תוך מתן דגש על חדשנות פדגוגית, מחקר מתקדם, והובלת שינויים בשדה.

התכנית ללמידה והוראה מזמינה אותך:

• להעמיק בגישות פדגוגיות עדכניות ובידע המחקרי אודות למידה אפקטיבית
  • להוביל תהליכי התחדשות פדגוגית בשדה
  • לקחת חלק במחקר מרתק המנסה לפענח את השאלות הגדולות בלמידה והוראה
המגמה להכשרת מנחי מורים

בתוך התכנית ללמידה והרואה ניתן לבחור במגמה להכשרת מנחי מורים. בארבעה סמסטרים, יום אחד בשבוע, במשך שנתיים, תעמיקו את ההבנה שלכם בתהליכי למידה והוראה, תעשירו את הידע שלכם באסטרטגיות פדגוגיות וטכנולוגיות חינוכיות, תלמדו על תהליכי למידה של מורים, ותתמקצעו בהנחיית קהילות למידה מקצועיות של מורים, בהדרכת מורים ובפיתוח המקצועי שלהם.

הלמידה משלבת התנסות מעשית מודרכת ולימודים עיוניים ברמה גבוהה. ניתן לבחור במסלול המשלב עבודת מחקר בתחום (תזה) או במסלול ללא תזה.

מתקבלים החברים בארגון המורים זכאים למלגת שכר לימוד בסך 5,500 ₪ מקרן הידע של הארגון ומלגה בסך 5,000 ₪ מבית הספר לחינוך. מספר המקומות מוגבל.

הלימודים מקנים תעודת תואר מוסמך (M.A.) בלמידה והוראה במגמה להכשרת מנחי מורים.

למי מיועדים הלימודים?

לכל מי שמעוניין להוביל, לפתח, ליישם ולחקור דרכי למידה והוראה אשר הותאמו למאה ה-21 ,הן במסגרות חינוך פורמליות והן במסגרות בלתי פורמליות.

הזדמנויות והתפתחות לבוגרי התכנית

• תפקידי הכשרה, הדרכה והנחיה במערכת החינוך, במגזר הפרטי ובמגזר השלישי
  • תפקידי מנהיגות במערכת החינוך (כגון רכזים פדגוגיים, רכזי הערכה, מפתחי תכניות לימודים)
  • השבחת ההוראה האישית והעמקת הזהות המקצועית