תנאי קבלה וסדרי הרשמה

application_small

תנאי קבלה

ציונים

ציון 80 לפחות בלימודי תואר ראשון. עדיפות תינתן לבעלי הציונים הגבוהים ביותר.

למגמה להכשרת מנחי מורים ציון הגמר לתואר בוגר הוא 85 לפחות. קבלה בציון נמוך יותר תותנה בלימודי השלמה. כמו כן, נדרשות לפחות שלוש שנות ניסיון בהוראה או ניסיון מקביל. הקבלה מותנית בעמידה בהצלחה בראיון קבלה.

תחום לימודים תואר ראשון

עדיפות תינתן לעוסקים בתחום ההוראה והלמידה ולבעלי תואר בוגר בתחומים רלוונטיים (כגון: חינוך, הוראה, מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה ומדעי הקוגניציה).

קורסי השלמה

הדרישה להשלמות תיקבע על סמך גיליון הציונים של התואר הראשון לאחר הקבלה ללימודים בתכנית. קורסי ההשלמה מפורטים בשנתון בתוכנית הלימודים של התכנית ללמידה והוראה. את קורסי ההשלמה יצטרך הסטודנט ללמוד במהלך השנה הראשונה של הלימודים, במקביל להתחלת הלימודים בתכנית. קורסי ההשלמה מפורטים בקישור זה או בשנתון בתוכנית הלימודים.

התחייבות וימי לימודים

הלימודים בתכנית נמשכים שנתיים. הלימודים מרוכזים ביום בשבוע (ביום ד'). ככלל, כל קורסי החובה ניתנים ביום ד', כמו כן רוב קורסי הבחירה בתכנית. תוכנית הלימודים מכוונת להכשרת מומחים וחוקרים בתחום הלמידה והוראה. כבר בתחילת שנה א' הסטודנטים יבחרו בעדיפות למסלול מחקרי או לא מחקרי. בשנה ב' יעבורו הסטודנטים רשמית לאחד משני המסלולים. המעבר לשנה ב' בתכנית, והקבלה למסלול המחקרי, מותנים בציוני שנה א'.
פירוט לגבי תכנית הלימודים בשנתון האוניברסיטה (יש לבחור "פקולטה: פקולטה למדעי הרוח" > "חוג: חינוך-למידה והוראה" > "מסלולים" יש לבחור: "מסלול מחקרי" או "מסלול לא מחקרי" > "תואר: תואר מוסמך").

ראיון אישי

במידת הצורך ייערך ראיון אישי למועמדים שעומדים בתנאי הקבלה שצוינו למעלה ושימצאו מתאימים מבחינת תיקם.

סדרי הרשמה

ברמה אוניברסיטאית

תלמידים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית - יש לצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות באתר.

ברמת בית הספר לחינוך

באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים חתום בחותמת האוניברסיטה/המכללה בה למד, הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר.

לתשומת לבכם - לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים

מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל

מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל מתבקשים להירשם במדור רישום וקבלת תלמידים מחו"ל. ניתן לפנות ליועצים של מדור רישום וקבלה תלמידים מחו"ל למידע נוסף.

תאריכי הרשמה

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה

25.02.24 - 31.10.24 (או מאוחר יותר בכפוף למספר המקומות הפנויים)