הוראת עברית לדוברי ערבית لغة عبرية للناطقين بالعربية

بيان رسمي لتقديم طلبات

למסלול מיוחד באוניברסיטה העברית בירושלים

مسار خاص بالجامعة العبرية بالقدس

ללימודי תעודת הוראה במקצוע "הוראת עברית לדוברי ערבית"

تعلم شهادة تدريس بموضوع " لغة عبرية للناطقين بالعربية"

מטרות התכנית

מטרת התכנית להכשיר מורים להוראת השפה העברית בחברה הערבית, שישתלבו בעבודה במערכת החינוך במזרח ירושלים וברחבי המדינה בכלל. התכנית מיועדת לאקדמאים בעלי עברית ברמה גבוהה מאד, אשר ילמדו קורסי השלמה בלשון עברית וישתתפו בסדנאות מעשיות בתחום הוראת השפה כחלק מההכשרה לעבודת ההוראה בבתי ספר על-יסודיים.

הקורסים הייעודיים יינתנו  בבית הספר לתלמידים מחו"ל ע"ש רוטברג. הקורסים של תעודת הוראה יינתנו  בביה"ס לחינוך ע"ש שלמה (סימור) פוקס.

התכנית בתמיכת משרד החינוך ומנח"י-עיריית ירושלים.

תנאי קבלה

המסלול מיועד לאקדמאים העומדים בתנאים הבאים:

• ממוצע  80 לפחות בלימודי תואר הבוגר או תואר המוסמך. על המועמדים להיות בוגרי מוסד אקדמי בישראל, או לחילופין מוסד מחוץ לישראל המוכר ע"י האוניברסיטה העברית. עדיפות לבוגרי האוניברסיטה העברית. לתלמידי האוניברסיטה העברית בלבד: ניתן להירשם החל משנה ג' של תואר ראשון.
  • ידיעת השפה העברית ברמה גבוהה (מבחן מיון ייערך למועמדים).
  • עמידה בראיון קבלה וגילוי מוטיבציה להשתלבות במערכת החינוך בישראל.

כללים לגבי עמידה בתנאי התכנית

• על מנת לסיים בהצלחה את התכנית יש לעמוד בהצלחה (ציון עובר - 60 ומעלה) בכל האחד מהקורסים. כמו כן , בכל הקורסים יחד צריך הממוצע להיות לפחות 70.
  • בקורסים של הכשרה מעשית (שמתחילים בסימסטר ב' ויתקיימו בעיקר בשנה השנייה ללימודים)  יש חובת נוכחות מלאה וכמו כן יש הכרח לקבל ציון 70 ומעלה.
  • במקרה וסטודנט קיבל ציון נכשל באחד הקורסים, עליו לגשת למועד ב' או לחזור על הקורס. בקורסים בהם מטלת הסיום היא עבודה (ולא מבחן) - יש לחזור על הקורס.
  • סטודנט אשר במהלך שנת הלימודים הראשונה נכשל בשני קורסים ומעלה ולא הספיק לתקן את הציון במהלך אותה שנה, לא יוכל להמשיך ולקבל את המלגה מטעם האוניברסיטה כל עוד לא שיפר את הישגיו.

משך הקורס וימי הלימודים

הלימודים במסלול יימשכו שנתיים, בימים ראשון וחמישי. בימי ראשון – החל מהשעה 12:30. ימי חמישי: משעה 08:00 ולאורך כל היום. הלימודים כוללים קורסים עיוניים ומעשיים וכן הכשרה מעשית בבתי ספר.

מלגות

• סטודנטים שיתקבלו לתכנית יזכו למלגה של 50% משכר הלימוד שתינתן ע"י האוניברסיטה.
  • כמו כן, כל סטודנט שילמד בתכנית זכאי להגיש מועמדות למלגה של מפעל הפיס ומשרד החינוך: מלגת הפיס בסך 10,000 ₪ ומלגה מותנית ממשרד החינוך בסך 11,500 ₪.  מלגת הפיס מחייבת ביצוע פעילות התנדבותית בבתי ספר במהלך הלימודים בהיקף 100 שעות בשנה ומלגת משרד החינוך מותנית במחויבות להוראה במשך שנתיים לפחות לאחר סיום הלימודים לתעודת הוראה. התנאים והגובה של מלגות אלו נתונים להחלטת משרד החינוך.

תהליך הרישום והקבלה

מוזמנים להגיש מועמדות אקדמאים שעומדים בתנאי הקבלה שפורטו, באמצעות רישום לאוניברסיטה וללימודי הוראה, לפי המוסבר בסדרי הרשמה ותנאי קבלה.

במערכת ההרשמה של המחלקה ללימודי הוראה (שלב 2 בקישור הקודם) יש להעלות את כל המסמכים המתאימים ולהירשם למסלול "עברית לדוברי ערבית".

סטודנטים הבאים מאוניברסיטאות בחו"ל, במקביל להרשמה ללימודים במחלקה ללימודי הוראה באמצעות טופס ההרשמה, מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל מתבקשים להירשם במדור רישום וקבלת תלמידים מחו"ל. ניתן לפנות ליועצים של מדור רישום וקבלה תלמידים מחו"ל למידע נוסף.

מועמדים מתאימים ובעלי נתונים גבוהים יזומנו למבחני מיון ולראיון קבלה.

שלבי המיון

1. רישום לאוניברסיטה ולימודי הוראה לפי ההנחיות המופיעות באתר לעיל.
  2. לעומדים בקריטריונים הכלליים לקבלה ללימודי הוראה: הזמנה לראיון אישי אצל רכזת תעודת הוראה וביצוע מבחן מיון ממוחשב בשפה העברית (ממבחן זה פטורים מי שלמדו בעבר את השפה העברית בביה"ס לתלמידים מחו"ל של האוניברסיטה וסיימו בהצלחה את לימודיהם שם בדרגה הגבוהה ביותר).
  3. לעוברים את השלב הקודם: מבחן מיון בכתב ובע"פ.

סבב ראשון של מיונים יתחיל בחודש מאי. סבב שני של מיונים יתחיל בחודש יוני. במידת הצורך, ייערכו מבחני מיון וראיונות גם במועדים נוספים.

רכזות התכנית

ד"ר אסמהאן מסרי-חרזאללה: asmahan.masry@mail.huji.ac.il

הודיה כהנא-אריאל: hodayaka2@gmail.com

ניתן לפנות בשאלות.