הוראת עברית לדוברי ערבית لغة عبرية للناطقين بالعربية

بيان رسمي لتقديم طلبات

למסלול מיוחד באוניברסיטה העברית בירושלים

مسار خاص بالجامعة العبرية بالقدس

ללימודי תעודת הוראה במקצוע "הוראת עברית לדוברי ערבית"

تعلم شهادة تدريس بموضوع " لغة عبرية للناطقين بالعربية"

מטרות התכנית

מטרת התכנית להכשיר מורים להוראת השפה העברית בחברה הערבית, שישתלבו בעבודה במערכת החינוך במזרח ירושלים וברחבי המדינה בכלל. התכנית מיועדת לאקדמאים בעלי עברית ברמה גבוהה מאד, אשר ילמדו קורסי השלמה בלשון עברית וישתתפו בסדנאות מעשיות בתחום הוראת השפה כחלק מההכשרה לעבודת ההוראה בבתי ספר תיכוניים.

הקורסים הייעודיים יינתנו  בבית הספר לתלמידים מחו"ל ע"ש רוטברג. הקורסים של תעודת הוראה יינתנו  בביה"ס לחינוך ע"ש שלמה (סימור) פוקס.

התכנית בתמיכת משרד החינוך ומנח"י-עירית ירושלים.

תנאי קבלה

המסלול מיועד לאקדמאים העומדים בתנאים הבאים:

• ממוצע  80 לפחות בלימודי תואר הבוגר או תואר המוסמך. על המועמדים להיות בוגרי מוסד אקדמי בישראל, או לחילופין מוסד מחוץ לישראל המוכר ע"י האוניברסיטה העברית. עדיפות לבוגרי האוניברסיטה העברית.
  • ידיעת השפה העברית ברמה גבוהה ( מבחן מיון ייערך למועמדים).
  • עמידה בראיון קבלה וגילוי מוטיבציה להשתלבות במערכת החינוך בישראל.

משך הקורס וימי הלימודים

הלימודים במסלול יימשכו שנתיים, בימים ראשון וחמישי. בימי ראשון – החל מהשעה 14:00. ימי חמישי: משעה 08:00 ולאורך כל היום. הלימודים כוללים קורסים עיוניים ומעשיים וכן הכשרה מעשית בבתי ספר.

מלגות

• סטודנטים שיתקבלו לתכנית יזכו למלגה של 50% משכר הלימוד שתינתן ע"י האוניברסיטה.
  • כמו כן, כל סטודנט שילמד בתכנית זכאי להגיש מועמדות למלגה של מפעל הפיס ומשרד החינוך: מלגת הפיס בסך 10,000 שקל ומלגה מותנית ממשרד החינוך בסך 11,500 שקל.  מלגת הפיס מחייבת ביצוע פעילות התנדבותית בבתי ספר במהלך הלימודים בהיקף 100 שעות בשנה ומלגת משרד החינוך מותנית במחויבות להוראה במשך שנתיים לפחות לאחר סיום הלימודים. שתי המלגות (הלוואה מותנית + מלגת פיס) חייבות להנתן ביחד, ולא ינתן להפריד ביניהן.
  • לפי הנחיות משרד החינוך, ההלוואה המותנית אינה חלה על מורים בפועל, בשנים 1-4  לעבודתם, כמופיע בחוזר מנכ"ל (המערך המסייע).

תהליך הרישום והקבלה

קבלת מועמדים חדשים לשנה זו נסגרה, למעט מי שכבר עברו ראיון.

מוזמנים להגיש מועמדות אקדמאים שעומדים בתנאי הקבלה שפורטו, באמצעות רישום לאוניברסיטה וללימודי הוראה, לפי המוסבר בסדרי הרשמה ותנאי קבלה.

במערכת ההרשמה של המחלקה ללימודי הוראה (שלב 2 בקישור הקודם) יש להעלות את כל המסמכים המתאימים ולהירשם למסלול "עברית לדוברי ערבית".

תלמידים הבאים מאוניברסיטאות בחו"ל, במקביל להרשמה ללימודים במחלקה ללימודי הוראה באמצעות טופס ההרשמה, חייבים להירשם במדור רישום וקבלת תלמידים מחו"ל - המחלקה למינהל תלמידים, בניין גולדשמידט, הר-הצופים, טל' 02-5881607.

מועמדים מתאימים ובעלי נתונים גבוהים יזומנו למבחן מיון ולראיון קבלה.

סבב ראיונות ראשון ייערך בתאריכים 23.7.18; 24.7.18 בין השעות 10:00-15:00. על המעוניינים להשתתף במיונים אלו להירשם עד לתאריך 19.7.18. המועמדים המתאימים יקבלו זימון לראיון.

במידת הצורך, ייערכו ראיונות ומבחני מיון גם במועדים נוספים.

רכזות התכנית

ד"ר אסמהאן מסרי-חרזאללה: asmahan.masry@mail.huji.ac.il