כנס של המגמה לייעוץ חינוכי בנושא "ייעוץ מחוץ לקופסה" | בית הספר לחינוך

כנס של המגמה לייעוץ חינוכי בנושא "ייעוץ מחוץ לקופסה"

2 יוני, 2022

ביום שלישי ה-17/5/22 התקיים כנס של המגמה לייעוץ חינוכי בנושא "ייעוץ מחוץ לקופסה".

מזה מספר שנים אנו מנהיגים במגמת הייעוץ החינוכי, השוכנת בבית ספר לחינוך באוניברסיטה העברית, כנס מגמה בהובלת הסטודנטים ונציגי הסגל האקדמי. כנס זה מהווה בבואה הן לסקרנות המקצועית אקדמית של הסטודנטים והן ליוזמה וליצירה שלהם. נושא הכנס, תכניו ואופיו נבנים בשיח עם קבוצת סטודנטים שמהווה נציגות לכלל הסטודנטים במגמה.

כאמור השנה הכנס עסק בייעוץ בעידן של אי ודאות ושינויים תכופים וכותרתו היתה "ייעוץ מחוץ לקופסא". יחודו של כנס זה היה באקטיביות של הסטודנטים לא רק ביצירתו אלא אף בהובלתו ובהנחייתו.

הכנס נפתח בפעילות  O.D.T במדשאה שמחוץ לבית הספר לחינוך בהנחייתן של שתי סטודנטיות מהמגמה-הדס גבאי ומוריה אשכנזי. יחד - סגל וסטודנטים פיצחנו אתגרים חברתיים במרחב הפיזי ולמדנו על שיתופי פעולה ועל שיח בין אישי ותוך אישי סביב התמודדות שאינה במרחב הזמין הבטוח והמוכר לנו.

בהמשך הקשבנו להרצאתה של יעל הרן "להיות בשביל להיות" שעסקה בקשר הבלתי אמצעי ובלתי מתוייג של אנשי טיפול ורווחה עם בני נוער על רצף הסיכון.

לאחר מכן התחלקו הסטודנטים לקבוצות שיח בהובלת עמיתיהם הסטודנטים ושיתפו ביוזמות, בחלומות ובתוכניות פורצי דרך בחינוך ובייעוץ אשר נותנים ערך לחברה ולפרט.

סיימנו בפאנל "סליחה על השאלה" בו השתתפו חברי הסגל. סטודנטים הפנו שאלות לצוות הפדגוגי של המגמה שתמיד רצו לשאול אך לא נמצא המקום והזמן אליהם. כך חברי הסגל התמודדו עם שאלות כמו מתי נרקם הרעיון להיות יועץ/ת חינוכית, אירוע שהייתי רוצה למחוטק מהקריירה המקצועית, פרויקט שהובלתי שיצר שינוי מהותי בבית הספר בו יעצתי וכדומה.

יצאנו בהתרוממות רוח, בחוויה של יום אשר נתן מענה לנושאים שמעניינים את הסטודנטים, היווה במה ליצירתיות ומנהיגות שלהם וביטא אוטנטיות והקשבה לרוח הסטודנטים במגמת הייעוץ באוניברסיטה העברית.

collage_conference_educational_counseling_2022.jpg