למה ללמוד אצלנו?

למה ללמוד אצלנו ?

למה חינוך?

אם אתם רואים את עתידכם בעמותות אזרחיות, בפוליטיקה, במנהל ציבורי, בארגונים חברתיים ואזרחיים, בתפקידים שונים בבתי ספר ציבוריים או ייחודיים, כדאי לכם לשקול ללמוד תואר בחינוך. אם מעניין אתכם ללמוד כיצד לשפר את מערכת החינוך, את האופן שילדים גדלים, את הדרך שבה אנשים צעירים בוחרים קריירה ומתפתחים, בארגונים, בחברה, במדינה, ובעולם, מקומכם איתנו. כאן תקבלו את התשתית העיונית, התכנית והמחקרית  ביחד עם מגוון כלים פרקטיים שיאפשרו לך להשתלב ולהשפיע גם במסגרות פורמליות ייחודיות וגם בלא פורמליות כגון עמותות, תנועות נוער ומכינות.

  • חינוך הוא זיהוי הפער בין היכן שהיינו רוצים שהאדם וחברה יהיו לבין היכן שהם, ומציאת הדרך להביא אותם  לרצוי. חינוך הוא המפתח ליכולת של אנשים לטפס בסולם החברתי, לשינוי בחברה כולה, ולשיפור העולם בו אנו חיים.
  • חינוך הוא תחום אינטר-דיסצפילנרי החובק בתוכו נושאים רבים: פסיכולוגיה, פוליטיקה, למידה, פילוסופיה, סוציולוגיה,  אנתרופולוגיה, בינה מלאכותית, ועוד. חינוך גם נוגע לכל תחום בחיינו, למשל לזהות שלנו, להחלטות שלנו, למה שאנו תופסים כטוב ורע, כראוי, כגבורה, ליכולות שלנו לזהות מצבים ולהיבנות מהם, לחברויות שלנו, להורות שלנו ועוד.
  • תחום החינוך מאפשר מגע ייחודי בין התיאוריה, המחקר והשטח. מחקר בחינוך עונה על שאלות רבות ומגוונות שרלוונטיות לא רק לשיפור בית הספר , אלא לכל תחום בחיינו.

למה ירושלים?

ירושלים היא עיר מגוונת מאוד, עיר הבירה של ישראל. אחד השינויים המעניינים החלים בירושלים בשנים האחרונות קשור לנוכחות הסטודנטיאלית בעיר. פסטיבל האורות ופסטיבל הצלילים בעיר העתיקה הם רק חלק מהייחוד של ירושלים. שוק מחנה יהודה, נחלאות ורחביה מלאים באנרגיה ירושלמית וחוויה סטודנטיאלית קסומה.

ירושלים היא דוגמה לעיר מעורבת שבה חיים יהודים, נוצרים, מוסלמים ובני דתות אחרות. מי שרוצה לפגוש מקרוב את ההווה והעתיד של ישראל יוכל למצוא בירושלים את כל המגוון החברתי והתרבותי הקיים בחברה הישראלית ובמערכת החינוך שלה בפרט. ירושלים בעלת עבר עשיר בהיסטוריה ותרבות, ניתן ללמוד בכל עת גם מחוץ לקמפוס על נושאים שונים כמו תערוכות במוזיאון ישראל והאוספים של הספרייה הלאומית. התחבורה הציבורית בירושלים נוחה, קל מאוד להתרגל לשימוש ברכבת הקלה והיא עומדת לרשות הסטודנטים בכל רחבי העיר.

למה האוניברסיטה העברית?

הסטנדרט הלימודי באוניברסיטה העברית עומד בשורה אחת עם מוסדות בינלאומיים כמו הרווארד, ייל, פרינסטון ואוקספורד. האוניברסיטה העברית היא האוניברסיטה המובילה בישראל ומדורגת דרך קבע ברשימת 200 האוניברסיטאות הטובות בעולם. שורה ארוכה של מרצים בעלי שם בין-לאומי, ובוגרים שנחשבים לצמרת של בוגרי ההשכלה הגבוהה, מה שמעניק להם יתרון בשוק התעסוקה. האוניברסיטה העברית פועלת בהר הצופים מאז פתיחתה בשנת 1925 וכמעט מראשיתה עסקה גם בלימודי חינוך והוראה. סטודנטים באוניברסיטה העברית נהנים מאווירה סטודנטיאלית וקהילתית אמיתית ומחיי תרבות, בילוי ופנאי עשירים. האוניברסיטה מציעה מבחר אפשרויות מגורים ברמות מחיר שונות במעונות הסטודנטים. לאוניברסיטה מערך תמיכה מיוחד שמטרתו להעניק ייעוץ ותמיכה לסטודנטים, כולל לסטודנטים עם לקויות למידה, הפרעות קשב, או בעיית נגישות. אין ספק שהדשא באוניברסיטה העברית ירוק יותר בהפסקות הפעילות ובהופעות. לאוניברסיטה מרכזי ספורט מהמתקדמים בארץ הכוללים חדרי כושר רחבי ידיים, בריכות שחייה, אצטדיון לאתלטיקה קלה, מגרשי טניס ואולמות סטודיו – והכל במחיר מסובסד לסטודנטים. הסטודנטים מוזמנים להשתתף בעשייה למען שינוי חברתי וחברה שוויונית, לתת יד בהפיכת אוכלוסיית הצעירים בירושלים – לכוח המוביל והמשפיע בעיר.