ברוכים הבאים ליחידת כניסה להוראה

מתמחים, מורים מתחילים וחונכים יקרים,

היחידה לכניסה להוראה בבית הספר לחינוך, באוניברסיטה העברית בירושלים מעניקה מרחב להתפתחות מקצועית ואישית למורים מתמחים, מורים מתחילים (בשנה שלאחר הסטאז' – התמחות) וחונכים למורים מתחילים.

בארץ ובעולם שלב הכניסה להוראה מאופיין כשלב בו מתמודד המורה המתחיל עם אתגרים מקצועיים, רגשיים-חברתיים וארגוניים – היבטי התאקלמות בבית הספר ובמערכת החינוך. על מנת להיות עבור המורים המתחילים עם כניסתם למערכת החינוך, ולסייע להם בשלב משמעותי זה של התפתחותם המקצועית והאישית. אנו מזמינים אתכם לקורסי פיתוח מקצועי המעניקים למורים המתחילים, הזדמנות לעצירה והתבוננות על תהליך כניסתם להוראה. במקביל, אנו מציעים למורים החונכים  והמלווים של המורים המתחילים, הזדמנות להתמקצע בתחום החונכות ולהיות מורה – מורים, המומחה בעולמו של המורה המתחיל וחונכות וליווי למורים מתחילים.

נשמח אם תצטרפו אלינו לאחת משלושת מסגרות הלימוד שאנו מציעים בתחום הכניסה להוראה:

סדנת התמחות (סטאז')

שנת ההתמחות (סטאז') בהוראה היא השנה בה עובר הסטודנט משלב ההכשרה בהוראה לשלב העבודה כמתמחה (מורה בפועל) במערכת החינוך. זו היא שנת העבודה הראשונה של המתמחה במערכת החינוך.

בשלב זה על המתמחה, כחלק משנת התמחותו, להשתתף בסדנת התמחות בת 60 שעות שנתיות. סדנת ההתמחות מעניקה למתמחה הזדמנות ללמידה ופיתוח מקצועי בקהילת מורים מתמחים המתבוננים על עבודתם כמורים ותהליך כניסתם למערכת החינוך.

סדנת הסטאז' מוכרת לגמול השתלמות (60 ש"ש) למורים ברפורמת "עוז לתמורה" המתחילים את שנת התמחותם לאחר סיום לימודי תעודת הוראה ותואר ראשון. סדנת הסטאז' אינה מוכרת לגמול השתלמות למורי "אופק חדש".

מידע נוסף על סדנאות ההתמחות

סדנא לפתוח מקצועי של מורים מתחילים (בשנה שלאחר שנת ההתמחות)

בשנה שלאחר ההתמחות, לאחר קבלת רישיון הוראה, מוזמן המורה המתחיל להמשיך להתמקד בעיצוב זהותו המקצועית והאישית ולהצטרף אלינו לקורס בן 30 שעות שנתיות ומזמינכם להתפתחות מקצועית ואישית בקהילת עמיתים של מורים מתחילים.

קורס המורים המתחילים מוכר לגמול השתלמות (30 ש"ש) למורים ברפורמות "אופק חדש" ו"עוז לתמורה".

מידע נוסף על קורסי המורים המתחילים

קורס להכשרת חונכים ומלווים

מורים וותיקים (בעלי ארבע שנות וותק לפחות במערכת החינוך), המעוניינים להיות חונכים ומלווים למורים מתחילים ונבחרו על ידי מנהלי בתי הספר לחונך וללוות בשנת הלימודים הנוכחית. מוזמנים להצטרף אלינו לקורסי הכשרת החונכים והמלווים ולהיות מורה - מורים. קורסי החונכים והמלווים מעניקים התפתחות מקצועית משמעותית בתחום החונכות במערכת החינוך ומזמנים אתכם להתמקצע בעולמו של המורה המתחיל, זהותו ותפקידו של המורה החונך/מלווה ומיומנויות חניכה ותקשורת בינאישית.

החונכים/מלווים מוזמנים לשני קורסי חונכים – שלב א' ושלב ב' – כל קורס בן 30 שעות שנתיות – בסיום שלבים א'-ב' (60 שעות הכשרה) תוענק תעודת מורה חונך.

קורס החונכים/מלווים מוכר לגמול השתלמות  (30 ש"ש) במסגרת רפורומות "אופק חדש" ו"עוז לתמורה"

מידע נוסף על קורסי החונכים/מלווים

מחכות לפגוש אתכם/ן בקורסים ובסדנאות שלנו.

צוות היחידה לכניסה להוראה- עירית, אורית, אסמהאן ומוריה

המחלקה להשתלמויות ולפתוח מקצועי, בית הספר לחינוך