תנאי קבלה וסדרי הרשמה

application_small


תנאי קבלה לשנת הלימודים תשפ"ה

הקבלה לתכנית מבוססת על ציוני התואר הראשון והציון בבחינת המתא"ם. קיימים מסלולי קבלה מיוחדים למועמדים מהחברה הערבית ומהחברה החרדית, ראו פירוט בהמשך.

ציונים

לתואר שני בתכנית יכולים להגיש מועמדות בעלי תואר בוגר בפסיכולוגיה בציון 87 לפחות בלימודי הפסיכולוגיה ובציון כללי בתואר של 85 לפחות. המועמדים חייבים בהצגת ציונים של 42 נ"ז לפחות בעת הגשת המועמדות, בציוני כל קורסי החובה משנים א' ו-ב', וכן בציוני הקורסים שנלמדו בסמסטר א' בשנה ג' לבוגר.

בחינת מתא"ם

המועמדים נדרשים להשתתף בבחינת המיון לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה (בחינת המתא"ם), המתקיימת בדרך כלל בחודש אוקטובר – פרטים מלאים לגבי הבחינה ניתן למצוא באתר המרכז הארצי לבחינות והערכה.
יכולים להגיש מועמדות רק מועמדים אשר ציונם במבחן המתא"ם הוא 115 ומעלה. הציון בבחינת מתא"ם תקף לצורך הרשמה לחמש שנות לימודים בלבד.

יום ראיונות

הזימונים לימי המיון לתכנית נעשים עפ"י מדרג ציוני מבחן המתא"ם ובהתאם לביקוש הקיים למסלול. כל המועמדים (כולל מועמדים מהחברה הערבית ומהחברה החרדית) נדרשים להשתתף בימי המיון לשם הקבלה לתכנית.

תנאי קבלה למועמדים מהחברה הערבית

  • תואר בוגר בפסיכולוגיה בציון 87 לפחות
  • ציון בוגר כללי של 85 לפחות
  • ציון במבחן המתא"ם מ-110 ומעלה

מועמדים המתכוונים להירשם דרך מסלול הקבלה למועמדים מחברה הערבית בתכנית לפסיכולוגיה חינוכית וקלינית של הילד יציינו זאת בטופס הרישום הפנימי. לפרטים נוספים בנוגע לתנאי הקבלה למגזר הערבי יפנו ישירות לרכזת התכנית לירז יוסף-סספורטס זיכרמן-לרנר בדוא"ל: huji.klinuchit@gmail.com.

תנאי קבלה למועמדים מהחברה החרדית

  • למסלול הקבלה למועמדים מהחברה החרדית יכולים להגיש מועמדות מי שלמדו במוסד המוכר על-ידי משרד החינוך כמוסד חרדי, ושלמדו אך ורק במסגרת חרדית, או מועמדים שלמדו בחו"ל במסגרת המוכרת כחרדית.
  •  עליהם להיות: בעלי תואר ראשון (בוגר) בפסיכולוגיה ממוסד המוכר ע"י המל"ג. יש לסיים את לימודי הפסיכולוגיה בציון 87 לפחות ובציון כללי בתואר של 85 לפחות.
  • בעלי ציון מתא"ם של 110 ומעלה.

מועמדים המתכוונים להירשם דרך מסלול הקבלה למועמדים מהחברה החרדית בתכנית לפסיכולוגיה חינוכית וקלינית של הילד יוכלו למצוא מידע באתר המחלקה לפסיכולוגיה. המעוניינים בפרטים נוספים יפנו ישירות לרכזת התוכנית למגזר החרדי בדוא"ל: psy.haredim@mail.huji.ac.il או לרכזת התכנית לירז יוסף-סספורטס בדוא"ל: huji.klinuchit@gmail.com.

ועדת חריגים

ועדת החריגים לענייני קבלה לתכנית בפסיכולוגיה חינוכית וקלינית של הילד היא ועדה משותפת עם המחלקה לפסיכולוגיה. פרטים נוספים ניתן למצוא כאן: ועדת חריגים- המחלקה לפסיכולוגיה

 

תחום לימודים תואר ראשון

לתכנית יכולים להגיש מועמדות בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות בדגש על לימודי פסיכולוגיה.

התחייבות וימי לימודים

תכנית הלימודים בת השנתיים כוללת שילוב בין קורסים עיוניים לבין התנסות מעשית ("פרקטיקום"). בשנת הלימודים תשפ"ה ימי הלימוד בשתי השנים הם שלישי ורביעי (שינוי בימי הלימודים יתכן בתשפ"ו). בשנת הלימודים הראשונה הסטודנטים לומדים שני ימי לימודים מלאים , ונמצאים בפרקטיקום במשך יומיים (16 שעות שבועיות) לאורך השנה (החל בחודש ספטמבר ועד חודש יולי, כולל בחופשת הסמסטר). בשנת הלימודים השנייה הסודנטים לומדים שני ימי לימודים מלאים ונמצאים בפרקטיקום יומיים נוספים (כ-16 שעות שבועיות) לאורך כל השנה (החל בחודש ספטמבר ועד חודש יולי, כולל חופשת הסמסטר).

סדרי הרשמה

ברמה אוניברסיטאית

תלמידים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית יש לצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות באתר.

ברמת בית הספר לחינוך

הרישום נעשה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים חתום בחותמת המוסד האקדמי בו המועמד למד, הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. בנוסף באמצעות מערכת זאת יש לצרף קורות חיים מקצועיים, הצהרת כוונות ומכתב המלצה קלינית ואקדמי, כמפורט להלן.

פירוט מסמכים נדרשים להרשמה

קורות חיים מקצועיים

הנחיות כלליות לכתיבת קורות חיים מקצועיים

הצהרת כוונות

על המועמדים להגיש מסמך הצהרת כוונות, המנוסח באופן חופשי בכפוף להנחיות הבאות: המסמך יכלול מידע על התפתחות אישית ומקצועית, תיאור והבהרה של הכוונות האקדמיות והמקצועיות, מטרות ויעדים מקצועיים ואישיים שלשמם בחרו המועמדים  ללמוד לתואר מוסמך בתכנית.

מבנה המסמך: היקף של עד 500 מילים בשני עמודים מודפסים, ברווח כפול עם שוליים של 2.5 ס"מ מכל ארבעת צדי הדף.

מכתבי המלצה

חובה להגיש שני מכתבי המלצה. מכתב אחד יהיה מבוסס  על התנסות קלינית בשטח או על התנסות בעבודה רלוונטית  אחרת. מכתב ההמלצה צריך להיות חתום על ידי איש מקצוע רלוונטי (פסיכולוג, עו"ס קליני, פסיכיאטר וכו') אשר הדריך וליווה את המועמד בהתנסות ומכיר את עבודתו.

מכתב ההמלצה השני צריך להיות  אקדמי. מכתבי המלצה אקדמיים יש לבקש אך ורק מאיש סגל של אוניברסיטה או מכללה אשר הדריך את המועמדת בעבודה מחקרית משמעותית, כגון עבודה סמינריונית עבודה אישית במעבדה, עבודה מעשית-מחקרית או הכרות קרובה אחרת בהיבט אקדמי/מחקרי. 

עבור שתי ההמלצות, תקופת ההיכרות בין הממליץ למועמד תהיה כשנה לפחות. הנחיות לגבי אופן שליחת ההמלצות וצירופן לתיק המועמדות, מפורטות במערכת הרישום של ביה"ס לחינוך.

*מועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, צריכים לצרף רק גיליון ציונים רשמי, מקורי, חתום, הכולל ממוצע לתואר.

מועמדים שלמדו את התואר הראשון בחו"ל

מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל,  מתבקשים להירשם במדור רישום וקבלת תלמידים מחו"ל. ניתן לפנות ליועצים של מדור רישום וקבלה תלמידים מחו"ל.

לתשומת לבכם לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה (הרשמה אוניברסיטאית והרשמה בביה"ס לחינוך, כמפורט לעיל) ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

תאריכי הרשמה

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה: 
01.05.2024-25.02.24

להסבר מפורט על ההרשמה לחץ כאן.
לפרטים נוספים או שאלות בנוגע להליך ההרשמה ניתן לקבל במזכירות החוג לחינוך אצל גב' טללית גנץ.לפרטים נוספים על התכנית או לשאלות בנוגע לתכנית הלימודים ותכנים אקדמיים ניתן לפנות ישירות לרכזת התכנית התכנית בדוא"ל: huji.klinuchit@gmail.com​​​​​​​.