מעבר למסלול מחקרי (עם תזה) | בית הספר לחינוך

מעבר למסלול מחקרי (עם תזה)

combine_with_research

כניסה למסלול ולוח זמנים

1. בסוף שנה א' של לימודי המוסמך יש להגיש לראש התכנית אישור בכתב ממדריך שמתחייב להנחיה ובו רשום נושא עבודת התיזה. ההנחיה בפועל תלויה בקיומם של תנאים 2 ו-3 שלהלן.
  2. עד פתיחת שנת הלימודים של שנה ב' יש להגיש למזכירות אישור על הצעת המחקר. הצעת המחקר תהייה באורך של עד 10 עמודים.
  3. המועד לסיום העבודה הוא עד סוף השנה האזרחית בסמסטר הראשון של שנה ג' ללימודים.
  4. הגשה של עבודה סמינריונית עד סוף חודש יולי של שנת הלימודים הראשונה וקבלת ציון של 85 ומעלה.
  5. ממוצע ציונים בציון 85 ומעלה מתוך 18 נ"ז

כל חריגה מלוח הזמנים מותנית  באישור ראש התכנית ובהמלצתו, מלווה במתן התחייבות למועד אלטרנטיבי. יש לידע את מזכירות החוג על שינויים בלוח הזמנים.

ההגשה והמעקב אחר העמידה בלוחות הזמנים באחריות ראשי התכניות.

שונות

• אישור ההצעה: לאחר אישור ההצעה על ידי המדריך יש להעביר אותה לראש התכנית אליה רשום הסטודנט. ראש התכנית רשאי לאשר את ההצעה בעצמו או להעבירה לקורא שני. במידה ויש קורא שני להצעה, הוא יוכל לשמש גם כקורא של עבודת התיזה. קישור לטופס אישור הצעת מחקר
  • תינתן עדיפות במתן מלגות הצטיינות לסטודנטים במסלול המחקרי.
הצעת מחקר תכלול
  • שער (כולל אישור של המנחה על גבי השער)
  • תקציר (לא יותר מעמוד)
  • רקע תאורטי, סיכום תמציתי וראשוני של הידע המחקרי בתחום, כולל ביבליוגרפיה ראשונית. הצדקת עריכת המחקר – שאלת/שאלות המחקר ו\או השערות. .
  • שיטת ביצוע המחקר המתוכנן.
  • שיטת עיבוד הנתונים הצפויה.
  • לוח זמנים צפוי.
  • רשימה ביבליוגרפית קצרה ומסודרת. הרשימה תהיה כתובה באופן שיטתי בהתאם לאחד הפורמטים הביבליוגרפים המקובלים (למשל APA)

נוהל כתיבת עבודה סמינריונית בעלת אופי מחקרי (תזה)

מטרת העבודה היא לאפשר לסטודנטים התנסות ראשונית בחשיבה מחקרית ובביצוע פרויקט מחקרי אמפירי או עיוני.

היקף העבודה
  • אורך הצעת תזה – 8-10 עמודים ברווח כפול (כולל ביבליוגרפיה ראשונית).
  • היקף התזה הכתובה (לא כולל לוחות, תרשימים, שקלוטים, נספחים וביבליוגרפיה) יהיה בין 6,000 ל 15,000 מילים.
    העבודה (כולל הערות וביבליוגרפיה) תהיה בהיקף של 40 - 80 עמודים (ברווח כפול). תרשימים, תמונות, לוחות ונספחים טקסטואליים, הנדרשים בנושאים מסוימים, לא יובאו במניין עמודים זה. חריגות אפשריות יהיו באישורם של המנחה האישי וראש המגמה.
  • העבודה תיכתב בעברית. תלמידים המבקשים לכתוב את העבודה בשפה שאינה עברית יפנו לקבל את הסכמת המנחה.
    לפני הדפסת העבודה ומסירתה יש להקפיד על הפרטים הבאים:
    דף שער בעברית ובאנגלית :
    האוניברסיטה העברית בירושלים
    התוכנית לחינוך יהודי 238
    עבודת סמינריונית בעלת אופי מחקרי - תזה מ.א.
    נושא העבודה
    מגיש/ה
    מס' זהות
    שם מנחה
    מוגש בחודש, שנה
    תקציר בעברית ובאנגלית כדף נפרד מהעבודה.

העבודה מוגשת למזכירות ב- 3 עותקים מודפסים ומשלוח קובץ Word/PDF.
העבודה תיקרא ע"י המנחה וע"י קורא נוסף, שייקבע ע"י הוועדה ללימודים מתקדמים.