קורס הנחיית קבוצות

קורס הנחיית קבוצות בתחום חינוך, חברה וקהילה
תשע"ט (2018/19)

מטרות התכנית

אם אתה מתחבר לצורך של אנשים לפעול יחד כקבוצה, אם חלמת פעם להוביל אנשים, לחבר ביניהם, ולאפשר להם ליצוק מטרה משותפת בתוך תהליך קבוצתי, הקורס הזה בשבילך.
קורס הנחיית קבוצות יעסוק ברכישת מיומנויות להנחיית קבוצות בשיטה יישומית וחווייתית תוך מתן דגש על כלים מעשיים וגיבוש קבוצתי. הקורס יאפשר פיתוח אישי ומקצועי של תפיסת תפקיד המנחה, יתמקד במיומנויות המנחה בהובלת תהליכים ומשימות ובהבנת תהליך קבוצתי מונחה מטרה.

קהל היעד של התכנית

תכנית ההשתלמות מיועדת לאנשים המבקשים לרכוש כלים וטכניקות יישומיים בהובלת קבוצות וצוותים ומבקשים לחוות את תפיסת התפקיד מתוך השתתפות פעילה בקבוצת העמיתים.
כמו כן, הקורס מיועד לבעלי תפקידים שונים, העובדים עם אנשים, מנהיגים, מקבלי החלטות ומובילי צוותים. אנשי חינוך והוראה, מנהלים, בעלי תפקיד בבית הספר, יועצים חינוכיים, עובדים סוציאליים, מדריכים, מטפלים, אנשים העוסקים בתחומי חברה וקהילה, חינוך בלתי פורמאלי ועוד.
בנוסף, הקורס מיועד לאנשים המבקשים להכשיר ולהסמיך עצמם כמנחי קבוצות.

תכני התכנית

תהליך אקדמי, שנתי ומעשי, הכולל את תפיסת העולם של הנחיית קבוצות משימתית, תקשורת בינאישית בקבוצה, מיומנויות אישיות ומנהיגותיות בתהליך ההסמכה להנחיית קבוצות, תוך מתן דגש על אימון כל אחד מהמשתתפים בתהליך ורכישת כלים מעשיים.
הקורס בנוי מתרגילים וסימולציות המחייבים השתתפות פעילה.

דרישות התכנית

- תואר ראשון
- נוכחות חובה במפגשים (מעל 20% היעדרויות, ההשתתפות בקורס לא תוכר)
- השתתפות פעילה בתרגילים ובסימולציות
- עמידה במטלות הקורס - הגשת עבודת סיום קורס

שכר לימוד ועלויות נוספות

• דמי הרשמה וטיפול: 300 ₪, שישולמו עם ההרשמה לתכנית.
  • שכר לימוד: 2,990 ₪, שישולמו לכל מאוחר עד שבועיים טרם פתיחת הקורס ולאחר קבלת אישור סופי מהמחלקה על פתיחת הקורס.
  • עלויות נוספות: שימוש בחניון האוניברסיטה העברית, קמפוס הר הצופים - 80 ₪ לכל השנה. המעוניינים לחנות בקמפוס נדרשים להסדיר זאת טרם פתיחת התכנית ו/או בתחילת שנת הלימוד השנייה.
  • עובדי הוראה:
    • עובד הוראה בשבתון: התשלום המלא יבוצע ע"י הנרשם מול המחלקה להשתלמויות באוניברסיטה העברית במועד ההרשמה. את החלק הממומן ע"י קרנות ההשתלמות, יקבל הנרשם ישירות לחשבונו מקרן ההשתלמות, כל זאת בכפוף לנוהלי ולאישור הקרן.
    • גמולי השתלמות: הקורס נמצא באישור לקבלת גמולים של 30 שעות לעובדי הוראה.

לעומדים בדרישות הקורס תוענק תעודת בוגר קורס הנחיית קבוצות מטעם המחלקה להשתלמויות ולפיתוח מקצועי של בית הספר לחינוך, באוניברסיטה העברית בירושלים.

טופס הרשמה

בעת ההרשמה יש לשלוח במייל או בפקס

1. טופס הגשת מועמדות
2. קורות חיים

טופס הרשמה - קורס הנחיית קבוצות בתחום חינוך, חברה וקהילה - תשע"ט

היקף ההשתלמות: הכשרה אוניברסיטאית בת 60 שעות (12 מפגשים בני 5 ש"א כל אחד)
 מועד פתיחת שנת ההשתלמויות: אוקטובר - נובמבר 2018.
 ימים ושעות: ימי א', 16:15-20:00, אחת לשבוע, 5 שעות אקדמיות בכל מפגש.
 מקום ההשתלמות: בית הספר לחינוך, האוניברסיטה העברית בירושלים, הר הצופים

** פתיחת התכנית מותנית במספר הנרשמים והיא נתונה לשינויים.

• קורס הנחיית קבוצות בתחום חינוך קהילה וחברה - תשע"ט