הזנק להוראה - תכנית להסבת אנשי ונשות היי-טק ותעשיה עתירת ידע להוראת מתמטיקה | בית הספר לחינוך

הזנק להוראה - תכנית להסבת אנשי ונשות היי-טק ותעשיה עתירת ידע להוראת מתמטיקה

תיאור התכנית

המחלקה ללימודי הוראה בביה"ס לחינוך ע"ש שלמה (סימור) פוקס בשיתוף עם מכון איינשטיין למתמטיקה והמרכז הישראלי למצוינות בחינוך ובתמיכת קרן טראמפ מציעים תכנית להסבת אנשי ונשות היי-טק ותעשיה עתירת ידע מתמטי להוראת מתמטיקה, פיסיקה ומדמ"ח. התכנית מציעה מסלול הכשרה של שנת לימודים אחת, אשר לאחריה יכולים הבוגרים להשתלב בהוראה בבתי ספר על יסודיים. תכנית הלימודים מרוכזת ומתאימה לשבוע העבודה של עובדי הייטק. התכנית מבוססת על מודל הכשרה קלינית, שבו משולבים לימודים עיוניים בהתנסות מעשית בהוראה במגוון ביתי ספר (בית הספר יאסא – התיכון הישראלי למדעים ואומנויות, אורט גבעת רם, התיכון שליד האוניברסיטה) תוך חשיפה לדרכי לימוד ייחודיות המותאמות לחדשנות פדגוגית. ניתן דגש על הכרות עם מערכת החינוך העל-יסודית בישראל על רבדיה השונים. ההשתלבות בהוראה בבתי ספר לאחר סיום התכנית יכולה להיות במשרה מלאה או חלקית, לפי הרצון והיכולת של המועמדים.

מטרות התכנית

1. להכשיר אנשי ונשות היי-טק ותעשיה עתירת ידע להוראת מתמטיקה, בבתי ספר על יסודיים.
  2. להעלות את מספר הלומדים מתמטיקה, בהיקף של 5 יחידות לימוד ולשפר את רמת ההוראה.
  3. להוביל לחינוך פרואקטיבי ולהשפיע על עתיד החברה הישראלית.

ראשת התכנית: ד"ר נעה כהן אליהו

הקבלה לתכנית מתבססת על שלוש אמות מידה עיקריות

1. ידע אקדמי במתמטיקה
    תואר ראשון ומעלה במקצועות הבאים:
    א. מתמטיקה ו/או פיסיקה ו/או מדעי המחשב או הנדסת חשמל ואלקטרוניקה או הנדסת מחשבים או הנדסת אווירונאוטיקה.
    ב. מקצועות עתירי מתמטיקה, כגון: מהנדסים שאינם מצוינים בסעיף א, בוגרי אקטואריה, כימיה, כלכלה, ביוטכנולוגיה, סטטיסטיקה, ביולוגיה.
    תנאי סף
    תואר ראשון באחד ממקצועות המתמטיקה המופיעים בסעיף א (שאינם דורשים קורסי השלמה במתמטיקה) או תואר ראשון באחד ממקצועות עתירי מתמטיקה המופיעים בסעיף ב (הדורשים השלמות דיסציפלינריות מסוימות).
    עדיפות תינתן לבעלי תואר שני במקצועות אלו.

2. בעלי ניסיון תעסוקתי בתחום ההייטק / הטכנולוגיה /תעשיות עתירות ידע (כולל יוצאי שירות קבע ביחידות טכנולוגיות בצבא).
    תנאי סף
    מי שעבד לפחות שלוש שנים בהיקף של לפחות 75% משרה.
    עדיפות תינתן ל:
    - בעלי ניסיון בניהול צוות או בעבודה בצוות
    - בעלי ניסיון בהדרכה
    - בעלי מספר שנות ותק רב יותר בתחום

3. התאמה להוראה
    - עמידה בראיון קבלה
    - עמידה במבחן התאמה להוראת מתמטיקה

מועמדים מתאימים יוזמנו למפגש הכרות ולתהליך המיון לתכנית.

מבנה התכנית

1. לאורך כל שנת הלימודים האקדמית תשפ"ד (15 באוקטובר 2023 עד 1 ביולי 2024), כולל חופשת סמסטר.
    בימי חמישי - יום לימודים מרוכז (08:00 - 19:00) ובימי ראשון בשעות 16:00 - 20:00.
  2. מספר ימי שישי (08:00 - 13:00) במהלך שנת הלימודים.
  3. שני ימי אוריינטציה במהלך חודש ספטמבר 2020: ימי חמישי, 08:00 - 13:00.

הטבות לנרשמים

1. מלגת לימודים למתאימים (תודות לתורמים של ביה"ס לחינוך ע"ש שלמה (סימור) פוקס).
  2. כמו כן, כל סטודנט שילמד בתכנית זכאי להגיש מועמדות למלגה של מפעל הפיס ומשרד החינוך. בשנה"ל תשפ"ד: מלגת מפעל הפיס בסך 5,000 ש"ח או 10,000 ש"ח ומלגה מותנית ממשרד החינוך בסך 11,500 ש"ח. מלגת מפעל הפיס מחייבת ביצוע פעילות התנדבותית בבתי ספר במהלך הלימודים בהיקף של 40 או 80 שעות בשנה ומלגת משרד החינוך מותנית במחויבות להוראה בהיקף 2/3 משרה במשך שנתיים לאחר סיום הלימודים. קבלת מלגת מפעל הפיס תלויה בקבלת ההלוואה המותנית. לא ניתן לקבל רק את מלגת מפעל הפיס. מידע נוסף על שתי המלגות רלוונטי לשנה"ל תשפ"ג נמצא באתר.
  3. עזרה בהשמה להוראה בחינוך העל-יסודי.
  4. תמיכה וליווי אישי וקבוצתי בשנתיים הראשונות בהוראה.

תהליך הרישום והקבלה

מוזמנים להגיש מועמדות אקדמאים שעומדים בתנאי הקבלה שפורטו, באמצעות רישום לאוניברסיטה וללימודי הוראה, לפי המוסבר בסדרי הרשמה ותנאי קבלה.

במערכת ההרשמה של המחלקה ללימודי הוראה (שלב 2 בקישור הקודם) יש להעלות את כל המסמכים המתאימים ולהירשם למסלול "הזנק להוראה".

תלמידים הבאים מאוניברסיטאות בחו"ל, במקביל להרשמה ללימודים במחלקה ללימודי הוראה באמצעות טופס ההרשמה, חייבים להירשם במדור רישום וקבלת תלמידים מחו"ל - המחלקה למינהל תלמידים, בניין גולדשמידט, הר-הצופים, טל' 02-5881607.

התעניינות

יש לפנות לד"ר נעה כהן-אליהו: noa.cohen-eliyahu@mail.huji.ac.il ,052-8221179,
או לד"ר עדי בן-דוד: adi.ben-david@mail.huji.ac.il,
או למזכירות המחלקה ללימודי הוראה: 02-5882021/2,  miriamsha@savion.huji.ac.il או saskiad@savion.huji.ac.il.

פעילויות מיוחדות

פעילויות מיוחדות תשפ"ג