שנת ההתמחות (סטאז') בהוראה

אגרת משרד החינוך לקראת שנת ההתמחות בהוראה תשפ"ד בשפה העברית - 2023-2024
אגרת משרד החינוך לקראת שנת ההתמחות בהוראה תשפ"ד בשפה הערבית - 2023-2024
מוזמנים להעזר באתר הסטאז'קל. ביחרו באתר באפשרות: מורה מתמחה.

מי יכול להתחיל את שנת ההתמחות?

1. סטודנט/ית שסיים/ה לימודי שנה אחת בתעודת הוראה ואת כל חובות ההכשרה המעשית (כולל קבלת ציונים עבור קורסים אלו), זכאי לאישור העסקה 115 המהווה אישור לתחילת העסקה בשנת ההתמחות. לשם הנפקת האישור יש לפנות לגב' מרים אלעזרה במזכירות המחלקה ללימודי הוראה.

2. סטודנט/ית שאינו/ה עומד/ת בתנאים אלו ומעוניין להתחיל לעבוד בבית הספר ולהתחיל את שנת ההתמחות יצטרך לקבל אישור חריג מכח אדם במשרד החינוך לתחילת העסקתו בשנת ההתמחות. סטודנט זה יפנה לקבלת גיליון ציונים מהאוניברסיטה המהווה אישור על מצב לימודיו ובהתאם יהיה עליו לעבור וועדת חריגים לשם תחילת עבודתו. על מנת לקבל גיליון ציונים בתשלום יש לפנות לגב' אתי גרשון כהן.
    יש ליצור קשר עם רכזת היחידה לכניסה להוראה גב' עירית שריג.

מי פטור מהתמחות?

כל עובד הוראה בעל חמש שנות וותק בתקן ומעלה פטור מהתמחות

מהי שנת ההתמחות (סטאז') בהוראה?

על שנת ההתמחות בהוראה ודרישותיה ניתן ללמוד מהמצגת המצורפת בזאת, מצגת מפגש לקראת שנת ההתמחות, וכן מאיגרת משרד החינוך למתמחה והאתרים המוצעים בזאת.

1. מצגת המפגש לקראת שנת ההתמחות תשפ"ג
  2. מצגת המפגש לקראת שנת ההתמחותבהוראה 2022/3 - ערבית
  3. איגרת משרד החינוך לקראת שנת ההתמחות תשפ"ג - עברית
  4. איגרת משרד החינוך לקראת שנת ההתמחות תשפ"ג - ערבית
  5. שער הכניסה להתמחות בהוראה - מתחילים ללמד. כל מה שחשוב לכם לדעת...
  6. מידע על שנת ההתמחות - פורטל עובדי הוראה
  7. קישור לסרטון של משרד החינוך, שעניינו : דרכי העסקה המאושרות להתמחות
  8. מסגרות המוכרות להתמחות לשנת תשפ"ג
  9. אתר הסטאז'קל - האתר שילווה אותך בשנת ההתמחות בהיבטי ההתנהלות הבירוקרטית

מה הן דרישות שנת ההתמחות?

עם קבלתך לעבודה בביה"ס, עליך לוודא עם המנהל/ת כי משרתך עומדת בדרישות הבאות:

• עבודת הוראה בבית ספר המוכר להתמחות (סטאז')
  • עבודת הוראה בהיקף של שליש משרה לפחות, בתחום הדעת אליו הוכשרת ובשכבת הגיל אליה הוכשרת
  • עבודת ההוראה הינה בשעות תקן ובשכר מלא
  • משך העבודה הינו לפחות חצי שנה
  • עבודת ההוראה הפרונטלית תיעשה בכיתות בהן לפחות 15 תלמידים
  • חניכה של מורה חונך – מפגש חניכה שבועי בן שעה
  • עמידה בהצלחה בתהליך הערכה
  • השתתפות בסדנת התמחות

מצורף בזאת קובץ להורדה לבדיקה עם מנהל/ת בית הספר כי משרתך עומדת בדרישת שנת ההתמחות בהוראה

איך אדע מה תהיה המשכורת שלי בהוראה?

ניתן להשתמש במחשבון הדמיית שכר כלי להדמיית שכר לעובדי הוראה כדי לעשות סימולציית שכר.

באילו מסגרות ניתן להיות מועסקים בהתמחות?

ההתמחות בהוראה היא עבודה בהעסקה ישירה ובשעות הוראה תקניות על ידי משרד החינוך או על ידי בעלויות בחינוך העל יסודי או בבתי ספר שהם מוכר שאינו רשמי. מאושרת גם התמחות בבתי הספר שבפיקוח משרד העבודה ובמסגרת העסקה במסגרת היל"ה, כאשר יש עשרה תלמידים. לפחות בקבוצה.

ניתן לראות בפורטל עובדי הוראה מסגרות שאושרו כמסגרות להעסקת מורים מתמחים בשעות תוספתית שאינן שעות תקן רשמיות, כיוון שעמדו בתנאי הסף שנדרשו על ידי משרד החינוך (מורה המועסק במסגרת תוספתית אינו עובד של משרד החינוך).

במהלך שנת ההתמחות

מומלץ שבשנת ההתמחות תעבדו עם אתר הסטאז'קל – האתר שילווה אותך בשנת ההתמחות – תחנות בשנת הסטאז'.

בנוסף, ניתן להיעזר בקישורים הבאים מאתר הסטאז'קל: