קורס הכשרת מטפלים התנהגותיים | בית הספר לחינוך

קורס הכשרת מטפלים התנהגותיים

חשוב לך להיות דמות מפתח בטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים?

חשוב לך לרכוש כלים ייעודיים שיעזרו לך בעבודה עם תלמידים וילדים?

רוצה להכיר מיומנויות להתמודדות עם התנהגויות מורכבות במגוון אוכלוסיות?

מעוניין להבין את הבסיס הפונקציונאלי של ההתנהגות ולעבוד על פי עקרונות ניתוח התנהגות יישומי - ABA ?

רוצה להכיר דרכים להקניית מיומנויות והפחתת התנהגויות מאתגרות?

מטפלים התנהגותיים הנם דמויות מפתח בטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים, העובדים בצורה ישירה עם המטופלים ומיישמים תכניות התערבות מגוונות ושותפים מלאים בתהליכים חינוכיים והתנהגותיים מגוונים. במסגרת הכשרה מקצועית זו המשתתפים ירכשו כלים פרטיים על פי העקרונות של ניתוח התנהגות יישומי (ABA) שיוכלו ליישם במסגרת בתי ספר, גני ילדים, חינוך כללי ומיוחד ומתאימה לצוותים חינוכיים, סטודנטים וכן הורים לילדים עם או בלי צרכים מיוחדים.

מחזור מרץ 2022 - פתיחת קבוצה בשפה הערבית.

מחזור נובמבר 2021 - פתיחת קבוצה בשפה העברית- בשיתוף ארגון שלווה- 60 ש"א- לפרטים פנו למזכירות המחלקה.

מה לומדים במסגרת הקורס

• שיטות לאיסוף מידע ונתונים
  • תהליכי הערכה לזיהוי קשיים התנהגותיים
  • תהליכי הערכה לזיהוי חוזקות ויכולות של המטופל
  • שיטות הוראה חדשות ומגוונות לעבודה פרטנית וקבוצתית
  • אסטרטגיות התנהגותיות להתמודדות עם התנהגויות מאתגרות בסביבה החינוכית/הביתית
  • דיווח וכתיבת מטרות התנהגותיות בצורה מקצועית ומדוייקת
  • התנהלות אתית ומקצועית בתחום החינוך

למי הקורס מיועד?

מורים, אנשי חינוך, צוותים פרא - רפואיים, הורים לילדים עם צרכים מיוחדים וכל מי שעוסק בתחום של חינוך מיוחד המעוניין/ת בהתפתחות מקצועית.

דמי הרשמה/שכר לימוד/ עלויות נוספות

• דמי הרשמה וטיפול: 300 ₪
  • שכר לימוד: 1,990 ₪ ( לקורס בן 40 ש"א) 2,990 ₪ (לקורס המורחב בשפה העברית- 60 ש"א- התשלום יתבצע דרך שלווה)
  • עלויות נוספות: שימוש בחניון האוניברסיטה העברית, קמפוס הר הצופים - 110 ₪ לכל תקופת הקורס. המעוניינים לחנות בקמפוס נדרשים להסדיר זאת טרם פתיחת הקורס.
  • עובדי הוראה:
    • עובד הוראה בשבתון: התשלום המלא יבוצע ע"י הנרשם מול המחלקה להשתלמויות באוניברסיטה העברית במועד ההרשמה. את החלק הממומן ע"י קרנות ההשתלמות, יקבל הנרשם ישירות לחשבונו מקרן ההשתלמות, כל זאת בכפוף לנוהלי ולאישור הקרן.
    • גמולי השתלמות: לקורס יפתח יומן לצורך הכרתו לקבלת גמולים של 30 שעות לעובדי הוראה.

לתשומת לבכם: התשלום יבוצע באמצעות כרטיסי אשראי בממשק אינטרנטי מקוון ומאובטח. ראו את הקישור לתשלום בהמשך הדף.

טופס הרשמה

טופס הרשמה - קורס הכשרת מטפלים התנהגותיים - תשפ"א

טופס תשלום מאובטח- הכשרת מטפלים התנהגותיים- תשפ"א

היקף: קורס בן 40 שעות שיתפרס על פני 10 מפגשים של 4 ש"א.
 מועד פתיחת הקורס בשפה הערבית: מרץ 2022
 ימים ושעות: ימי חמישי, בין השעות 16:30-19:45
 מקום ההשתלמות: בית הספר לחינוך, האוניברסיטה העברית, הר הצופים בירושלים.

לקבלת פרטים נוספים ניתן לפנות:

1. למעוניינים להירשם או לבירורים אחרים- נא לפנות לטלי הראל במזכירות המחלקה:
    טלפון: 02-5880128 או 02-5882036
    כתובת מייל: talh@savion.huji.ac.il או hishtalmuyot@savion.huji.ac.il
2. למעוניינים להירשם לקבוצה בערבית-
    נא לפנות לאמג'ד שוגרי, מנחה ורכז הקורס, טלפון: 054-7214079,                                                                   כתובת מייל: amjed.shoughry@mail.huji.ac.il

למסיימים בהצלחה העומדים בתנאי הקורס תינתן תעודת סיום קורס מטעם בית הספר לחינוך ע"ש שלמה (סימור) פוקס - האוניברסיטה העברית, הר הצופים בירושלים