גם אנחנו יכולים לעזור?

התמודדות עם מצבי מצוקה רגשית של ילדים ונוער
פסיכולוגיה ללא פסיכולוגים

האם גם אתם, אנשי חינוך, מטפלים, הורים, כאלו שאכפת להם, נתקלתם בסיטואציות הבאות ולא ידעתם כיצד לנהוג:

• ילד שבוכה, רועד או פורץ בבכי באמצע מבחן?
  • ילד שהשמועה אומרת עליו שחבריו מחרימים אותו?
  • נער שמסתגר בחדרו?
  • ילד שנראה מהורהר או עצוב בשיעור?

לכולנו ברור שמצב רגשי משפיע על היכולת לקלוט וללמוד. אך איך נדע מתי נדרשת התערבות מקצועית?
לכולנו מצבי רוח וימים טובים יותר וטובים פחות, ובכל זאת מתי נרצה להתערב וכיצד?

מטרת התכנית

הקורס יערך כסדנא במסדרת סדרת הרצאות ייחודיות של "פסיכולוגיה ללא פסיכולוגים", שבה יונגש הידע הרלוונטי בתחום הבעיות הרגשיות של ילדים ונוער ויובאו קווים מנחים להבחנה בין מצבי רוח נורמטיביים למצבים שדורשים הערכה מקצועית.
ניתן יהיה להביא דילמות ומחשבות לשיתוף בכיתה ונדון באפשרות של התערבות ראשונית והכל במטרה לתמוך בילד/ה או בנער/ה באופן שנסמך על ידע והבנת עומק ולא רק על אינטואיציה.

מספר המשתתפים יוגבל כדי לאפשר שיתוף אותנטי בחווית מן השדה וקבלת התייחסות מניסיונם של אחרים, בהנחיית המרצה.

קהל היעד של התכנית

התכנית מיועדת להקהל הרחב המוצא עניין בתחום מרתק זה וכמובן להורים ולאנשי מקצוע בתחומי חינוך והוראה, חינוך בלתי פורמלי, מטפלים פרא-רפואיים (קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק, פיזיו-תרפיסטים, מטפלים באומנויות, פסיכודרמה), עובדים סוציאליים, אנשי סיעוד, מאמנים, אנשים שעובדים עם אנשים אחרים באופן מקצועי.
רצוי ניסיון של שנתיים לפחות בתחום.

בין התכנים בהם נעסוק

- מצבי רוח בילדות ובגיל ההתבגרות
- הפרעות רגשיות - סימפטומים מדאיגים ומתי להתייעץ עם אנשי מקצוע
- גם אנחנו יכולים לעזור - כיצד ניתן לפעול במצבים שונים של מצוקה רגשית בולטת בקרב ילדים ונוער?

דרישות התכנית

- תואר ראשון ותעודה רלוונטית
- עמידה במטלות הקורס
- נוכחות חובה (מעל 20% היעדרות לא יוכר)
- אפשרות לשתף בדילמה או במקרה מהשדה (ללא פרטים מזהים)

דמי הרשמה/שכר לימוד/ עלויות נוספות

• דמי הרשמה: דמי הרשמה וטיפול בסך 150 ₪ (ישולמו עם ההרשמה לתכנית).
  • שכר לימוד: שכר לימוד בסך 1,400 ₪.
  • עלויות נוספות: שימוש בחניון האוניברסיטה העברית, קמפוס הר הצופים - 80 ₪ לכל השנה. המעוניינים לחנות בקמפוס נדרשים להסדיר זאת טרם פתיחת הקורס.
  • עובדי הוראה:
    • עובד הוראה בשבתון: התשלום המלא יבוצע ע"י הנרשם מול המחלקה להשתלמויות באוניברסיטה העברית במועד ההרשמה. את החלק הממומן ע"י קרנות ההשתלמות, יקבל הנרשם ישירות לחשבונו מקרן ההשתלמות, כל זאת בכפוף לנוהלי ולאישור הקרן.
    • גמולי השתלמות: הקורס נמצא באישור לקבלת גמולים של 30 שעות לעובדי הוראה.

היקף ההשתלמות: קורס בן 30 שעות אקדמיות.
  מועד פתיחת שנת ההשתלמויות: פברואר 2019.
  ימים ושעות: ימי א', אחת לשבועיים, משעה 16:30.
  מקום ההשתלמות: בית הספר לחינוך, האוניברסיטה העברית בירושלים, הר הצופים.

פתיחת התכנית מותנית במספר הנרשמים ונתונה לשינויים

טופס הרשמה

טופס הרשמה - גם אנחנו יכולים לעזור? - תשע"ט

על המנחה

ד"ר אורלי קמפף-שרף, פסיכולוגיה קלינית מדריכה ונוירופסיכולוגית, מרצה בכירה בבית הספר לחינוך ע"ש שלמה (סימור) פוקס באוניברסיטה העברית.
כותבת חוות דעת משפטיות בנושא של תפקוד נוירופסיכולוגי, כלומר של תפקוד מוחי ורגשי לאחר פגיעת ראש או עקב מצבים רפואיים שונים. מדריכה פסיכולוגים ומנחה סדנאות במקצועיות בתחום.
הקימה וניהלה את שירות האבחונים ביחידה לנוירולוגיה ילדים בבית החולים הדסה. בעבר לימדה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית את הנושאים של: זיכרון, תפיסה וחשיבה.
מתנדבת בהסתדרות הפסיכולוגים ובמועצת הפסיכולוגים בוועדות שונות.