תנאי קבלה וסדרי הרשמה | בית הספר לחינוך

application_small

תנאי קבלה

ציונים

ציון ממוצע של 83 לפחות בלימודי תואר הבוגר או מוסמך. עדיפות תינתן לבעלי הציונים הגבוהים ביותר.

תחום לימודים תואר ראשון

עדיפות לבעלי תואר בוגר בתחומים רלוונטיים. כגון: חינוך, מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, מקצועות פרא-רפואיים.

קורסי השלמה

הדרישה להשלמות תיקבע על סמך גיליון הציונים של התואר הראשון לאחר הקבלה ללימודים בתכנית. קורסי ההשלמה בתחום המתודולוגי מפורטים בשנתון בתוכנית הלימודים. את קורסי ההשלמה יצטרך הסטודנט ללמוד במהלך השנה הראשונה של הלימודים, במקביל להתחלת הלימודים בתכנית. מעבר לתחום המתודולוגי יתכן שתידרש השלמה בקורס מספר 37969 "סוגיות יסוד בקוגניציה". קורסי ההשלמה מפורטים בקישור זה או בשנתון בתוכנית הלימודים.

התחייבות וימי לימודים

התחייבות לתכנית לימודים מלאה. פירוט לגבי תכנית הלימודים בשנתון האוניברסיטה (יש לבחור "פקולטה: פקולטה למדעי הרוח" > "חוג: חינוך-לקויות למידה" > "מסלולים" יש לבחור: "מסלול מחקרי" או "מסלול לא מחקרי" > "תואר: תואר מוסמך").

המלצות

יש להגיש שני מכתבי המלצה.

המלצה אחת לפחות נדרשת  להיות המלצה  אקדמית (כלומר ממרצה שלמדתם אצלו/אצלה. מומלץ – מנחה לעבודה סמינריונית). במידה וההמלצה השנייה היא ממקום העבודה, עליה להיות מהאחראי הישיר. באם  היא ממסגרת התנדבותית, עליה להיות מאיש מקצוע האחראי על ההתנדבות.

טופס ההמלצה נמצא במערכת ההרשמה לבית הספר לחינוך.

ראיון אישי

מועמדים שעומדים בתנאי הקבלה שצוינו למעלה ושימצאו מתאימים מבחינת תיקם, יזומנו לראיון אישי.

היות וההכשרה הקלינית כוללת גם הכשרה  לאבחון של קריאה בעברית, וטיפול בקשיים בקריאת עברית, סטודנטים ששפת אמם איננה עברית, ואשר למדו פחות משבע שנים בשפה העברית ואשר נבחנו בבחינה הפסיכומטרית שלא בשפה העברית, יתבקשו לעבור בנוסף לראיון מבדק בעברית  ברמה המתאימה לדרישות ההכשרה הקלינית כחלק מתהליך הקבלה.

סדרי הרשמה

ברמה אוניברסיטאית

תלמידים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית - יש לצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות באתר.

ברמת בית הספר לחינוך

באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים חתום בחותמת האוניברסיטה/המכללה בה למד, הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר.

לתשומת לבכם - לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים

מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל

מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל מתבקשים להירשם במדור רישום וקבלת תלמידים מחו"ל. ניתן לפנות ליועצים של מדור רישום וקבלה תלמידים מחו"ל למידע נוסף.

תאריכי הרשמה

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

25.02.24 - 31.10.24 (או מאוחר יותר בכפוף למספר המקומות הפנויים).