שאלות ותשובות
לאילו התמחויות ניתן לגשת בתום הלימודים בתכנית?
בתום לימודי המוסמך יכולים בוגרי התכנית לפנות להתמחות בפסיכולוגיה קלינית במבוגרים או בילדים ו/או להתמחות בפסיכולוגיה חינוכית. ניתן לעשות את שתי התמחויות במקביל.
האם חייבים לסיים את התיזה במהלך הלימודים?
חשוב ורצוי מאוד לסיים את התיזה במהלך לימודי התואר. סטודנט אשר לא סיים את חובות התזה עד תום לימודי התואר יצטרך להירשם מחדש לתזה. עבור כל שנה בה הסטודנט ממשיך לקבל הנחייה עבור עבודת המחקר יש לשלם תקורה בהיקף של 10% משכר הלימוד השנתי.
האם יש דגש תיאורטי מסויים בלימודי התכנית?
התכנית דוגלת בפלורליזם תיאורטי. לפיכך, התכנית מקנה לסטודנטים כלים שונים בגישות תיאורטיות שונות. בהתאם לכך, במהלך הלימודים בתכנית נחשפים הסטודנטים לתיאוריות וגישות טיפוליות מתחומים שונים: תיאוריות דינאמיות קלאסיות ועדכניות, תיאוריות קוגניטיביות התנהגותיות, וגישות מערכתיות הכוללות התערבות משפחתיות וחינוכיות.
האם ניתן לעבוד במהלך הלימודים?
ניתן לעבוד במהלך הלימודים, אולם יש לקחת בחשבון שהלימודים הם עמוסים, הן מבחינת ימי הלימודים והפרקטיקום והן מבחינת החובות האקדמיים. מקומות הפרקטיקום השונים מודעים לימי הלימוד בתכנית ולכן מאפשרים לסטודנטים לקבוע קובעים את ימי הפרקטיקום בימים שאינם ימי לימודים. נבחרו רק מקומות פרקטיקום שבהם ימי החובה וישיבות הצוות אינם מתנגשים עם ימי הלימודים בתכנית. באופן כללי, קיימת גמישות בקביעת ימי הפרקטיקום, אולם ישנן גם נסיבות אשר מאלצות בחירה של ימים מסוימים. למשל, לעיתים הסטודנט נדרש להיות נוכח בימים שבהם הפסיכולוג המדריך עובד כדי לעבוד בשיתוף איתו או תחת הדרכתו.
האם במהלך הלימודים ניתן לעשות פרקטיקום מחוץ לירושלים?
התכנית מאפשרת לסטודנטים לעשות פרקטיקום גם בסביבות ירושלים, כגון: בבית שמש, מודיעין, גוש עציון ומעלה אדומים. כמו כן, אפשר לבקש לעשות פרקטיקום מחוץ לאיזור ירושלים וככל שניתן אנו נענים לפניות אלו. התכנית עובדת בשיתוף פעולה עם מקומות פרקטיקום גם באיזור המרכז והצפון.