תכנית ההסמכה להוראת מחוננים ומצטיינים

תכנית דו שנתית, תשפ"א -תשפ"ב (2020-2022)
מוכרת לגמולי השתלמות

מטרות התכנית

התלמידים המחוננים והמצטיינים בישראל הם ההון האנושי העתידי העשוי להוביל בשנים הבאות את החברה במדינת ישראל בשטחי המדע, המחקר, התעשייה, התרבות, ההגות והשירות הציבורי. ראייתם של תלמידים אלו כ"חוד החנית" בכל תחומי החברה, מחייבת טיפוח לימודי יחודי, התואם את צרכי הילד המחונן והמצטיין ונתמך על ידי תכניות לימוד יחודיות של האגף למחוננים ומצטיינים במשרד החינוך.

התכנית תעסוק בהיכרות מעמיקה עם המאפיינים והצרכים המיוחדים של אוכלוסיית התלמידים המחוננים והמצטיינים, בפיתוח המודעות ובהעמקת המחויבות של העוסקים בחינוך תלמידים מחוננים ומצטיינים. כמו כן תעסוק התכנית בהעמקת הידע המקצועי ובפיתוח המיומנות בתחום, בגיבוש דפוסי חינוך ובהוראה ויישומם, בפיתוח גישה כוללת (הוליסטית) לחינוכם החברתי והרגשי של מחוננים ומצטיינים. בנוסף לכך יעברו המורים תהליך היכרות ולמידה של כלים פדגוגיים ודידקטיים, המותאמים לקהלי יעד של תלמידים מצטיינים.

קהל היעד של התכנית

התכנית מיועדת למחנכים, למנהלים, לרכזי תכניות, למורים מקצועיים וליועצים בבתי ספר ובמסגרות לטיפוח מחוננים וכן לבעלי עניין בקידום חינוך למחוננים ולמצטיינים.

תכני התכנית

המורים ואנשי החינוך יעברו תכנית דו שנתית, המשלבת תיאוריה בתחומים שונים של הוראת מחוננים ומצטיינים, לצד פרקטיקה, שמשמעותה למידה מתוך התנסות בפדגוגיות המתאימות להוראת מחוננים ומצטיינים. במהלך השנתיים יקבלו הלומדים ידע בתחומים הבאים: תפישות שונות של מצויינות, מחוננות ואינטליגנציה, כישרוניות ומומחיות, מחוננים ויצירתיות, היבטים קוגניטיביים, רגשיים וחברתיים של תלמידים מחוננים ומצטיינים. כמו כן ילמדו המורים דרכים לשיפור חשיבה מסדר גבוה, עקרונות לפיתוח תכניות לימודים לתלמידים מחוננים ומצטיינים, דרכי הערכה, מאפיינים וצרכים של אוכלוסיות מיוחדות בקרב מחוננים כגון: בנות, לקויי למידה, תת משיגים.

דרישות התכנית ומידע נוסף

• התכנית בת 60 שעות ,בנוסף ישנן 15 שעות פרקטיקום בכל שנה מתוך השנתיים.
  • התכנית תיפתח בחודש נובמבר אוקטובר 2020 ותתקיים בדרך כלל אחת לשבועיים בימי ב' בשבוע, בין השעות 16:30-19:45, בבית הספר לחינוך, הר הצופים בירושלים.
  • הנוכחות בשיעורים הנה חובה.
  • עמידה במטלות התכנית והגשת עבודת סיום.
  • המעבר משנה א' לשנה ב' מותנה בעמידה בדרישות ובקבלת ציון משוקלל של 80 ומעלה.
  • פתיחת התכנית מותנית במספר הנרשמים ובאישור משרד החינוך.

דמי הרשמה/שכר לימוד/ עלויות נוספות

• דמי הרשמה: דמי הרשמה וטיפול בסך 300 ₪ ישולמו בכל שנה משנות הלימוד במועד ההרשמה לתכנית.
  • שכר לימוד לעובדי הוראה בשנת שבתון - הלומדים ישלמו עבור 2 ש"ש לשנה ויקבלו החזר מקרנות ההשתלמות ע"פ תנאי הקרן. יש לתאם מול מזכירות המחלקה את אופן התשלום.
  • עלויות נוספות: שימוש בחניון האוניברסיטה העברית, קמפוס הר הצופים - 110 ₪ לכל תקופת הלימודים. המעוניינים לחנות בקמפוס נדרשים להסדיר זאת טרם פתיחת התכנית וכן בתחילת שנת הלימוד השנייה.
  • התשלומים יתבצעו דרך טופס מקוון ומאובטח, באמצעות כרטיס אשראי בלבד, דרך הקישור הבא: טופס הרשמה הוראת מחוננים ומצטיינים-תש''פ

הרשמה

החלה ההרשמה. מועד סיום ההרשמה : 15.08.20

הנרשמים לתכנית, יזומנו לראיון היכרות. מועד הראיון הקרוב הינו בתאריך 12.7.20. מועד ראיונות נוסף יתקיים ב 06.09.20.

כדי להשלים את תהליך ההרשמה יש לשלוח את החומרים במפורטים, למייל של  חנה בכור-לסר

• פלייר פרסום לתכנית מחוננים ומצטיינים